Trečiadienis, 10 rugpjūčio, 2022
17 °c
Kėdainiai
17 ° Kt
19 ° Pn
20 ° Št
21 ° Sk
  • Tinklas
  • Reklama
  • Kontaktai
ARCHYVAS
ĮKELK PRANEŠIMĄ
mano Kėdainiai!
  • Naujienos
VIDEO
No Result
View All Result
  • Aktualijos
  • Įvairūs
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Maistas
  • Nuomonės
  • Politika
  • Pramogos
  • Sportas
  • Sveikata
  • Turizmas
  • Verslas
  • Aktualijos
  • Įvairūs
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Maistas
  • Nuomonės
  • Politika
  • Pramogos
  • Sportas
  • Sveikata
  • Turizmas
  • Verslas
No Result
View All Result
mano Kėdainiai!
No Result
View All Result

Lietuviškos salotos ir špinatai – parduotuvių lentynose: kaip jomis mėgautis tarsi Italijoje

RINA@ RINA
Trečiadienis, 12 gegužės, 2021
0
Autorius: IKI
Pirmosios lietuviško derliaus salotos „Lollo biondo“, „Lollo rosso“ bei mažieji špinatai jau pasirodė parduotuvėse. Pasak Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, platus žalių salotų asortimentas siūlomas visus metus, tačiau pirkėjai itin išsiilgę būtent pirmojo Lietuvoje užaugintų salotų derliaus ir šviežios salotos, vos atkeliavusios į parduotuves, sulaukia didelio pirkėjų susidomėjimo.
Lietuviškos salotos ir špinatai – parduotuvių lentynose: kaip jomis mėgautis tarsi Italijoje

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Pinigus už prekes į draugo sąskaitą gavusiai verslininkei – 96 tūkst. eurų papildomų mokesčių

„Elektrum Lietuva“ siūlo konkurencingą pasiūlymą nežinomybėje atsidūrusiems vartotojams: fiksuotą kainą 36 mėnesiams

Norite sužinoti, ko nesusapnavo Radvilos, atvykite į Kėdainius

Ateinančios savaitės pradžioje dar šiek tiek palis, o nuo trečiadienio bus sausa ir vis šilčiau

„Lietuviškos, vietoje augintos salotos nuo pat pirmojo derliaus sulaukia didelės paklausos, nors įvairių rūšių salotų pirkėjams siūlome ištisus metus. Pirmosios parduotuves pasiekusios šviežio derliaus salotos yra „Lollo biondo“, „Lollo rosso“ rūšių, taip pat atvyko ir lietuviški mažieji špinatai. Šios salotos jau yra pamėgtos ir turi savo lojalius pirkėjus. Nuolat glaudžiai bendradarbiaujame su vietos ūkininkais ir pirkėjams pasiūlome aukščiausios kokybės salotas per kelias valandas nuo jų nuskynimo“, – teigia komunikacijos vadovė.
Pasak V. Budrienės, daržovės nuolat patenka į kasdienį pirkinių krepšelį, o šiltuoju metų laiku jame didesnę dalį užima įvairiausios salotos, į TOP5 patenka ne tik lapinės salotos, bet ir mažieji špinatai. Apskirtai gyventojai vadovaujasi sveikatingesnės mitybos rekomendacijomis, valgo vis daugiau daržovių ir, kaip rodo duomenys, salotų kategorija per šių metų sausio-balandžio mėn. išaugo 12,2 proc.
Ankstyvą derlių lemia auginimo technologija
Prekybos tinklui „Iki“ pirmąsias šviežias „Lollo biondo“, „Lollo rosso“ salotas ir mažuosius špinatus tiekiantis ūkininkas Vaidas Nagreckis sako, kad nors šiemet pavasaris nelepino šiluma, ypatinga auginimo technologija leido pirmąjį salotų derlių užauginti ir pasiūlyti įprastu metu.
„Savo ūkyje salotas sodiname iš daigelių, pastarieji mus pasiekia iš Vokietijos. Būtent tai leidžia būti šiek tiek mažiau priklausomiems nuo oro sąlygų ir užauginti ankstyvą derlių. Paprastai salotos užauga per maždaug 6 savaites. Žinoma, laikas, kada sulauksime derliaus, priklauso ir nuo to, kada jau galime įvažiuoti į laukus jų sodinti. Tačiau tikrai anksti džiaugiamės pirmuoju derliumi“, – sako V. Nagreckis.
Pasak ūkininko, salotų daigai sodinami kiekvieną savaitę nuo kovo pabaigos iki rugsėjo pradžios. Tai leidžia užtikrinti nenutrūkstamą lietuviško derliaus tiekimą pirkėjų paklausai patenkinti.
„Lollo biondo“, „Lollo rosso“ salotos Lietuvoje auginamos gana seniai ir yra tikrai populiarios. Tiek žaliosios, tiek raudonosios salotos pasižymi savitu, riešutiniu skonių ir mėgstamos įvairiems patiekalams. Špinatai sulaukia pirkėjų dėmesio, nes turi itin daug vitaminų, kuriais itin naudinga praturtinti organizmą po žiemos.
Šviežios salotos iš laukų parduotuvių lentynas pasiekia vos per kelias vos per kelias valandas. Kaip pasakoja V. Nagreckis, vakare salotos ir špinatai yra skinami ir jau itin ankstyvą rytą pristatomi į prekybos tinklus. Taip užtikrinama aukščiausia pirkėjus pasiekiančių salotų kokybė.
Koks salotų ir špinatų kiekis bus nuskintas – priklauso nuo paklausos. Kad pirkėjus pasiektų visiškai šviežios salotos, jos nėra sandėliuojamos, nuskintos tiesiai pristatomos į parduotuvių lentynas. Siekiant ir namie išlaikyti salotas šviežias, ūkininkas pataria laikyti jas šaldytuve. O prieš vartojimą būtinai kruopščiai nuplauti, kad neliktų žemės grumstelių.
Sveikatingumo tendencijos – ir lietuvių lėkštėse
Pasak „Iki“ komunikacijos vadovės, šiltuoju metų laiku gyventojai valgo daugiau lengvesnių patiekalų iš daržovių, o mėgstamų rūšių salotas renkasi ne tik kaip garnyrą, bet ir gamina vasariškus, Italiją primenančius patiekalus iš jų. Todėl šiltąjį sezoną šokteli ne tik salotų pardavimai, bet taip pat pastebima ir įvairių salotoms ruošti tinkamų sūrių paklausa.
„Lietuviai tampa vis didesni gurmanai, virtuvėje mielai išbando ir kitose šalyse mėgstamus patiekalus, vasarą mėgaujasi įvairiomis salotomis su kietaisiais ar šviežiais sūriais“, – sako V. Budrienė.
Itališkos salotos su mocarela
Jums reikės:
„Lollo rosso“ salotų
Mocarelos
Vyšninių pomidorų
Trumpavaisių agurkų
Saliamio
Alyvuogių
Šviežio baziliko lapelių
Balzamiko acto
Alyvuogių aliejaus
Paruošimas:
„Lollo rosso“ salotas kruopščiai nuplaukite ir suplėšykite. Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę. Supjaustykite agurkus, susmulkinkite alyvuoges. Nedideliais plonais gabalėliais supjaustykite saliamį. Sudėkite viską į salotinę, ant viršaus suplėšykite mocarelos gabalelių. Viską pagardinkite druska, pipirais, užpilkite bazamiko acto, alyvuogių aliejaus ir atsargiai išmaišykite.

Komentuoti

Kiti Straipsniai

Tarp juoko ir ašarų: norėdami susidžiovinti grybus, džiauna juos ir pirtyse, ir ant automobilio kapoto

Tarp juoko ir ašarų: norėdami susidžiovinti grybus, džiauna juos ir pirtyse, ir ant automobilio kapoto

5 rugpjūčio, 2022
Maisto kainos auga, kas laukia rudenį?

Maisto kainos auga, kas laukia rudenį?

5 rugpjūčio, 2022
3 patiekalų vakarienė 4-iems už 20 eurų – misija įmanoma: ką pasigaminti?

3 patiekalų vakarienė 4-iems už 20 eurų – misija įmanoma: ką pasigaminti?

2 rugpjūčio, 2022
8 paprastos gudrybės, kaip apsipirkti taupiau

8 paprastos gudrybės, kaip apsipirkti taupiau

25 liepos, 2022
Kultūrizmo čempionė pasidalijo purių ir sočių veganiškų varškėčių receptu

Kultūrizmo čempionė pasidalijo purių ir sočių veganiškų varškėčių receptu

12 liepos, 2022
Planuojate savaitgalio išvyką gamtoje? Keliautojas pataria, koks maistas turėtų keliauti kartu

Planuojate savaitgalio išvyką gamtoje? Keliautojas pataria, koks maistas turėtų keliauti kartu

17 birželio, 2022
Daugiau
Kitos naujienos
Projektas  ,,Šeimos stebuklas“: Donatas ir Inga Birgeriai

Projektas ,,Šeimos stebuklas“: Donatas ir Inga Birgeriai

Nuo ateinančių mokslo metų – hibridinės klasės ir Geros savijautos programa mokyklose

Nuo ateinančių mokslo metų – hibridinės klasės ir Geros savijautos programa mokyklose

kedainiai

© 2012 – 2022 manoKedainiai.lt

RINA partneris.

efav

eLengvai tinklas.

eLengvai MEDIA GROUP

No Result
View All Result
  • Naujienos

© 2012 - 2022 eLengvai - MEDIA GROUP // MB MEDIJŲ ERAI.

Sveiki sugryžę!

Prisijunkite

Pamiršote slaptažodį?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Prisijungti

Add New Playlist