Antradienis, 9 rugpjūčio, 2022
16 °c
Kėdainiai
17 ° Tr
18 ° Kt
19 ° Pn
21 ° Št
  • Tinklas
  • Reklama
  • Kontaktai
ARCHYVAS
ĮKELK PRANEŠIMĄ
mano Kėdainiai!
  • Naujienos
VIDEO
No Result
View All Result
  • Aktualijos
  • Įvairūs
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Maistas
  • Nuomonės
  • Politika
  • Pramogos
  • Sportas
  • Sveikata
  • Turizmas
  • Verslas
  • Aktualijos
  • Įvairūs
  • Kriminalai
  • Kultūra
  • Maistas
  • Nuomonės
  • Politika
  • Pramogos
  • Sportas
  • Sveikata
  • Turizmas
  • Verslas
No Result
View All Result
mano Kėdainiai!
No Result
View All Result

Arbūzai jau pasiekė parduotuves – kaip išsirinkti skaniausią vaisių

RINA@ RINA
Antradienis, 27 balandžio, 2021
0
Autorius: IKI
Nors pavasariškos šilumos dar tenka palaukti, šiltąjį sezoną pranašaujantys vaisiai jau pasiekė parduotuves. Tarp labiausiai gyventojų laukiamų atsiduria ir arbūzai, be kurių vasara sunkiai įsivaizduojama. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad vos pasirodę pirmieji sezono arbūzai sulaukia didelio pirkėjų susidomėjimo ir jų pardavimai išauga iki 10 kartų, palyginti su žiemos mėnesiais.
Arbūzai jau pasiekė parduotuves – kaip išsirinkti skaniausią vaisių

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Pinigus už prekes į draugo sąskaitą gavusiai verslininkei – 96 tūkst. eurų papildomų mokesčių

„Elektrum Lietuva“ siūlo konkurencingą pasiūlymą nežinomybėje atsidūrusiems vartotojams: fiksuotą kainą 36 mėnesiams

Norite sužinoti, ko nesusapnavo Radvilos, atvykite į Kėdainius

Ateinančios savaitės pradžioje dar šiek tiek palis, o nuo trečiadienio bus sausa ir vis šilčiau

„Po šaltojo sezono gyventojai būna tikrai pasiilgę vasarą primenančių arbūzų. Naujojo derliaus arbūzai parduotuves pasiekia iš tų šalių, kuriose jau yra sunokę – Maroko, Irano, taip pat Ispanijos ir netgi Panamos bei Kosta Rikos. Jau pačioje sezono pradžioje arbūzai atsiduria pirkėjų krepšeliuose, tačiau jų pardavimų pikas – liepa. Šį mėnesį arbūzų pardavimai išauga iki 15 kartų“, – sako V. Budrienė.
Dera su sūriu ir pipirais
Jolanta Sabaitienė, prekybos tinklo „Iki“ daržovių ir vaisių ekspertė, pasakoja, kad arbūzai yra tolimi cukinijų bei agurkų giminaičiai ir buvo auginami dar prieš 5000 metų. Jie puikiai numalšina troškulį, papildo organizmą vitaminais ir mikroelementais, turi daug naudingųjų savybių. Nors esame įpratę arbūzus valgyti vienus, tačiau jie dera su daugeliu kitų produktų ir tinka net sušiams gaminti.
Pasak J. Sabaitienės, skirtingose šalyse arbūzai valgomi skirtingai. Pavyzdžiui, Artimuosiuose Rytuose ir Graikijoje arbūzai patiekiami kartu su fetos sūriu. Priklausomai nuo arbūzo ir fetos gabalėlių dydžio, galima išbandyti sūresnį ar ne tokį sūrų šio derinio variantą. Su sūriu arbūzai valgomi ir kitose saulėtose šalyse, taip pat – apšlakstomi ir alyvuogių aliejumi. Tolimojoje Meksikoje vertinami aštresni arbūzo deriniai – jis valgomas apibarstytas druska ir aitriaisiais pipirais.
Į ką atkreipti dėmesį renkantis
Norint išsirinkti išraiškingo skonio arbūzą, reikėtų atkreipti dėmesį į kelis pagrindinius požymius, išduodančius, kad vaisius yra gerai sunokęs. J. Sabaitienė pataria pirmiausia įvertinti spalvą. Vertėtų rinktis sodriai žalią, nuoseklų juostelių raštą turintį arbūzą. Žalios juostos turi būti gilios, o blyškios – kreminės, švelniai gelsvos. Taip pat apžiūrėkite arbūzą ir raskite vadinamąją lauko dėmę – tai ta vieta, kuri lietėsi prie žemės. Ji turėtų būti tamsios spalvos – jeigu ši dėmė yra blyški, balsva, gali būti, kad arbūzas ne iki galo sunokęs.
Vienas populiariausių ir geriausių arbūzo įvertinimų, anot J. Sabaitienės, – garsas. Švelnus beldimas į arbūzą tikrai gali padėti išsirinkti geriausią. Švelniai pabarbenkite pirštais ir klausykite arbūzo skleidžiamo garso. Jei garsas duslus, tai rodo, kad arbūze yra daugiau vandens ir jis greičiausiai yra prinokęs. Jei  beldimas neskamba, tai gali būti ženklas, kad arbūzo žievė yra per stora ir jis nėra iki galo subrendęs.
Daržovių ir vaisių ekspertė siūlo išbandyti ir gaivius vasariškus receptus su arbūzais.
Arbūzų, pomidorų ir fetos salotos
Jums reikės:
Arbūzo
šviežių mėtų lapelių
pusės raudonojo svogūno
Vyšninių pomidoriukų
Fetos sūrio
2 šaukštų alyvuogių aliejus
2 šaukštų citrinos sulčių
1 šaukštelio medaus
druskos ir juodųjų pipirų
Paruošimas:
Nupjaukite arbūzo žievę, pašalinkite sėklas ir supjaustykite jį nedideliais trikampiais gabalėliais. Sudėkite ant lėkštelės. Ant viršaus uždėkite šviežių mėtų lapelių, pusžiedžiais pjaustyto raudonojo svogūno ir per pusę supjaustytų vyšninių pomidorų. Kitame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, šviežias citrinos sultis, medų, druską ir juoduosius pipirus. Ant daržovių sudėkite gabalėliais padalintą fetos sūrį ir užpilkite gautu padažu.
Arbūzų sorbetas
Jums reikės:
200 g cukraus
1 puodelio vandens
8 puodelių kubeliais pjaustyto arbūzo be sėklų
2 šaukštų citrinos sulčių
Paruošimas:
Nedideliame puode užvirkite cukrų ir vandenį. Virdami maišykite, kol cukrus ištirps, tada palikite atvėsti. Maišytuvu susmulkinkite arbūzą. Supilkite gautą masę į didelį dubenį, įmaišykite atvėsintą cukraus sirupą ir citrinos sultis. Viską supilstykite į formeles ir užšaldykite. Po 8 valandų galite mėgautis arbūzų sorbetu.

Komentuoti

Kiti Straipsniai

Tarp juoko ir ašarų: norėdami susidžiovinti grybus, džiauna juos ir pirtyse, ir ant automobilio kapoto

Tarp juoko ir ašarų: norėdami susidžiovinti grybus, džiauna juos ir pirtyse, ir ant automobilio kapoto

5 rugpjūčio, 2022
Maisto kainos auga, kas laukia rudenį?

Maisto kainos auga, kas laukia rudenį?

5 rugpjūčio, 2022
3 patiekalų vakarienė 4-iems už 20 eurų – misija įmanoma: ką pasigaminti?

3 patiekalų vakarienė 4-iems už 20 eurų – misija įmanoma: ką pasigaminti?

2 rugpjūčio, 2022
8 paprastos gudrybės, kaip apsipirkti taupiau

8 paprastos gudrybės, kaip apsipirkti taupiau

25 liepos, 2022
Kultūrizmo čempionė pasidalijo purių ir sočių veganiškų varškėčių receptu

Kultūrizmo čempionė pasidalijo purių ir sočių veganiškų varškėčių receptu

12 liepos, 2022
Planuojate savaitgalio išvyką gamtoje? Keliautojas pataria, koks maistas turėtų keliauti kartu

Planuojate savaitgalio išvyką gamtoje? Keliautojas pataria, koks maistas turėtų keliauti kartu

17 birželio, 2022
Daugiau
Kitos naujienos
COVID-19 naujienos: nuo kitos savaitės testuosis pradinukai

COVID-19 naujienos: nuo kitos savaitės testuosis pradinukai

Gyventojų netvarkingumas nepuošia mūsų aplinkos

Gyventojų netvarkingumas nepuošia mūsų aplinkos

kedainiai

© 2012 – 2022 manoKedainiai.lt

RINA partneris.

efav

eLengvai tinklas.

eLengvai MEDIA GROUP

No Result
View All Result
  • Naujienos

© 2012 - 2022 eLengvai - MEDIA GROUP // MB MEDIJŲ ERAI.

Sveiki sugryžę!

Prisijunkite

Pamiršote slaptažodį?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Prisijungti

Add New Playlist